31 december

Jag tänkte summera mina resor under detta år.
Jag är inte ofta iväg, men jag har nu räknat ihop att jag lämnat ön 6 gånger.
Första gången var i februari då jag fick se Delfinal i Melodifestivalen i Växjö med mina döttrar.
Detta är inte vinnarlåten, men Lorén vann och det gjorde hon stort(till slut)
Sedan under våren var jag i Stockholm med mina systrar. Underbart kul
Och så iböjran på juni så tog Sofia examen.
I denna skola har hon gått i 3 år och nu är hon utbildad byggnadsingenjör.
Och har fått jobb på ett företag som heter Sto.
I september tog jag familjen med till Kalmar och Växjö för att hälsa på
min barndomsvän. Våra mammor var bästisar som ungdomar.
Här är vattentornet i Växjö.
Vi och mina systrar tar ännu en resa till Stockholm för att  umgås och shoppa.
Sista resan för i år blev en tripp till Kalmar (Det blev 4:e gången i år)
En helg med dotterna med shopping, julmarknad, bak och mys.
 
Första snön kom. Vi hade en skön promenad i vackert vinterväder.
Och vad väntar nästa år.
En resa till värmen troligtvis, någon shoppingresa till Stockholm kan man hoppas på.
Ösnkar er alla en riktigt GOTT NYTT ÅR
 

28 december

Har nu jobbat i två dagar.
Lagom arbetsvecka.
Så var det helg igen.
Det är ännu julmys även om mycket av snön har försvunnit.
 
Mitt köksfönster.
Röd är en av mina favoritfärger. 
Fick dessa underbara tekoppar i julklapp. Många koppar the är redan druckna ur dessa.
 
 
 

Julafton

Önskar er alla en riktigt GOD JUL
 
 
Ha en riktigt skön dag.

17 december

 
Vem vill campa här?
Taget i Gnisvärds hamn.
 
 
 

16 december

Ni som älskar choklad, pröva denna goda kaka.
Chokladkaka med kanel och ingefära. 8 personer.
 
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 msk riven färsk ingefära
200 g smör
4 ägg
 
Glasyr:
1 ½ dl tatly matlagningsgrädde
200 g mörk choklad 70%
 
Tillbehör:
2 msk florsocker
1 dl hallon och blåbär
3 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda ner ingefära i smält smör, häll ner i bunken och rör om.
Blanda ner äggen och rör till en jämn smet.
Häll i en smord och mjölad hög pajform, grädda 20 minuter.
Smält ihop Oatly och choklad i en kastrull på svag värme.
Rör tills allt är blandat.
Häll glasyren över chokladkakan.
Låt stelna i kylen minst fyra timmar, garnera med florsocker och bär
vid serveringstillfället.
Servera med vispgrädde.
 
Mumms
 
 

15 december

Jag skickade in 2 bilder till GT och har fått dem publicerade.
 
Båda bilder tagna i Gnisvärd.
 

9 december

Lite mer julpynt.
Nu har dukarna kommit på plats.
Matsalsbordet.
Soffbordet.
Hallen uppe.
Sovrummet.
 

8 december

Nu har vintern kommit.
Just nu snöar det. Några minusgrader så det här fin mjuk snö
Tog en promenad i skogen.
Fin vinterväg.
Men det gäller att hålla tungan rätt i munnen, det är halt under snön.
Vårt fina hus. 
Gran.
Fin variant av gotlandstun.
 
 

1 advent

Första ljuset i Advent i Kalmar
Vi bakade lite pepparkakor.
Nya gulliga pepparkaksgummor.
Idag var det även snö i Kalmar.
Alexandra gjorde en ängel.
Här är lilla jag i skogen. Underbart vinterväder,
 

1 december

I går kväll tog jag båten till Kalmar.
Idag har vi haft strålande sol och -5 grader och stilla.
Lite puder snö på marken.
Det blev en promenad på fm när bulldegen jäste.
Bron ut till Svinö går parallelt med Ölandsbron.
Här är Ölandsbron i bakgrunden.
En lussebulle snigel.
Kalmar slott. Här var det julmarknad. Mycket folk i rörelse.
Fika på stan.
Latte och varm choklad.
Larmtorget i Kalmar är klätt med mycket ljus.
Några av våra fynd i dag.
 
 

RSS 2.0