Söndag 24 januari

Dax för lite soppa
 
 
Det är 5:2 soppa men är god att ha som vanlig lunchsoppa
 
 
4 portioner (1 port 223 kcall)
 
1 liter höns/grönsaksbuljong
1 purjulök
2 dl gröna ärtor
1 liter bladspenat(jag änvände fryst)
1 dl lätt creme fraiche
smör, salt o peppar
Servering:
4 hårdkokta ägg,
4 msk grädde eller creme fraiche
 
1. Snitta skölj och strimla purjon. Fräs alltsammans i en rejäl kastrull
i en klick smör. Var noga så det inte blir bränt
2. Häll på buljong, ärtor och spenat och koka upp. Mixa och vispa ner creme fraiche. 
Koka upp igen och smaka av.
3 Servera.
 
Jag tyckte den blev mumsig. Det blev faktist 5 portioner.
 
 
 
 
 
 

21 januari

Snö runt knuten
 
Lite is på baljan
 
Solen på väg ner.
 
 

Snö och is

Nu är det vinter på riktigt. I går morse hade vi -11 grader.
 
 
Solen strålar ner mellan molnen.
 
 
Snygga ishattar.
 
 
 

Promenad

En promenad i skogen
 
 
 
 

5 januari

Att baka är lycka. Och avkoppling
 
Här ska det bli bullar...
 
Och att fika är också lycka...
 
...i fina muggar från döttrarna i julklapp.
 
 
 
 

3 januari

Solen skiner. Snön ligger vit på backen. -6 grader ute.
Perfekt för en promenad.
Gick på stranden
 
Och så förbi Gnisvärds hamn.
 
 
Här var säkert skönt att sitta.
 
 
 

RSS 2.0