16 december

Ni som älskar choklad, pröva denna goda kaka.
Chokladkaka med kanel och ingefära. 8 personer.
 
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 msk riven färsk ingefära
200 g smör
4 ägg
 
Glasyr:
1 ½ dl tatly matlagningsgrädde
200 g mörk choklad 70%
 
Tillbehör:
2 msk florsocker
1 dl hallon och blåbär
3 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda ner ingefära i smält smör, häll ner i bunken och rör om.
Blanda ner äggen och rör till en jämn smet.
Häll i en smord och mjölad hög pajform, grädda 20 minuter.
Smält ihop Oatly och choklad i en kastrull på svag värme.
Rör tills allt är blandat.
Häll glasyren över chokladkakan.
Låt stelna i kylen minst fyra timmar, garnera med florsocker och bär
vid serveringstillfället.
Servera med vispgrädde.
 
Mumms
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0