16 december
Ni som älskar choklad, pröva denna goda kaka.
Chokladkaka med kanel och ingefära. 8 personer.
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 msk riven färsk ingefära
200 g smör
4 ägg
Glasyr:
1 ½ dl tatly matlagningsgrädde
200 g mörk choklad 70%
Tillbehör:
2 msk florsocker
1 dl hallon och blåbär
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda ner ingefära i smält smör, häll ner i bunken och rör om.
Blanda ner äggen och rör till en jämn smet.
Häll i en smord och mjölad hög pajform, grädda 20 minuter.
Smält ihop Oatly och choklad i en kastrull på svag värme.
Rör tills allt är blandat.
Häll glasyren över chokladkakan.
Låt stelna i kylen minst fyra timmar, garnera med florsocker och bär
vid serveringstillfället.
Servera med vispgrädde.
Mumms
Kommentarer
Trackback