29 juni
I går blev det en ny maträtt.
Shepherd´s Pie på GI-vis.

Detta var innan jag satte in den i ugnen.
Jag tyckte det var gott.
Här kommer receptet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela 1 blomkålshuvud(ca 1 kg) i buketter och koka den mjuk. Häll av vattnet
och mosa med 2 msk smör och 1 dl matlagningsgrädde.
smaka av med salt o peppar.
Bryn 500 gr nötfärs, 1 hackad lök, 1 tärnad gul paprika i 1 msk smör.
Tillsätt 1 påse tacokryddor och 1 dl vatten. Låt koka ca 5 minuter. Smula
ner 75 g fetaost och rör runt.
Smörj en ugnsform, lägg färsen i botten och täck med blomkålsmoset.
Smula över ytterligare 75 g fetaost och gratinera ca 25 minuter.
Idag har jag gjort bananmuffins.

Dem kommer att avnjutas vid fikat.
Ikväll blir det ciruks i stan.
Shepherd´s Pie på GI-vis.

Detta var innan jag satte in den i ugnen.
Jag tyckte det var gott.
Här kommer receptet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela 1 blomkålshuvud(ca 1 kg) i buketter och koka den mjuk. Häll av vattnet
och mosa med 2 msk smör och 1 dl matlagningsgrädde.
smaka av med salt o peppar.
Bryn 500 gr nötfärs, 1 hackad lök, 1 tärnad gul paprika i 1 msk smör.
Tillsätt 1 påse tacokryddor och 1 dl vatten. Låt koka ca 5 minuter. Smula
ner 75 g fetaost och rör runt.
Smörj en ugnsform, lägg färsen i botten och täck med blomkålsmoset.
Smula över ytterligare 75 g fetaost och gratinera ca 25 minuter.
Idag har jag gjort bananmuffins.

Dem kommer att avnjutas vid fikat.
Ikväll blir det ciruks i stan.
Kommentarer
Trackback