1 februari

Det är mycket man får läsa på Facebook.
Visst är det så.
 
Nu kommer ett litet recept på fiskgratäng som jag lagade till i onsdags.
 
Skagengratäng
400 g rödspettafilé
salt peppar
2 msk citronsaft
 
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
mjölk
2 äggulor
 
Skagenröra:
spadet från fisken
1½ dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 dl hackad dill
salt peppar
300 gr skalade räkor
(50g stenbitsrom)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj fisken och torka av, lägg den i en smord ugnsform. Krydda dem salt och
peppar, pressa över citronsaften. Täck med aluminiumfolie och sätt in i mitten
av ugnen 15 minuter. Häll av fiskspadet och spara till såsen.
Skala och koka potatisen mjuk. Mosa potatisen och späd med mjölk till ett fast mos.
Rör i äggulorna. Spritsa moset runt fisken i formen.
Höj ugnsvärmen till 250 grader. Koka upp fiskspadet med vin och creme fraiche.
Blanda ner dill, räkor (spara några till dekorationen) salt och peppra.
Häll röran över fisken och ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.
Dekorera med räkor stenbitsrom och citronklyftor.
 
Smaklig måltid.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0