19 maj

3 rätters middag med paj, asiatiskt, violglass.
Här kommer recept på förrätten.
Ostpaj med löjromsröra (recept från Halv åtta hos mig)
Pajdeg: 120 g smör, 3 dl vetemjöl, 1 msk vatten
Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylskåp minst 1 timme.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 min.
Fyllning: 150 gr riven västerbottensost, 3 ägg, 1,5 dl grädde/mjölk, salt, svartpeppar
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen
i pajskalet, gärdda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.
Romröra: .05 st fänkål, 0,5 st gurka, 1 st lime, 1 dl löjrom, 1 dl creme fraiche, dill, salt, peppar
Dela fänkålen på mitten, skär bort roten och tärna mycket fint. Skala och ta bort kärnhuset
i gurkan, tärna fint, blanda med fånkålen och limesaften.
Tillsätt löjrom, creme fraiche, lite svarpeppar och dill.

Servera pajen med romröran och några ruccolablad.
Kommentarer
Trackback