19 maj

3 rätters middag med paj, asiatiskt, violglass.
Här kommer recept på förrätten.
 
Ostpaj med löjromsröra (recept från Halv åtta hos mig)
 
Pajdeg:  120 g smör, 3 dl vetemjöl, 1 msk vatten
 
Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylskåp minst 1 timme.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 min.
 
Fyllning:  150 gr riven västerbottensost, 3 ägg, 1,5 dl grädde/mjölk, salt, svartpeppar

Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen
i pajskalet, gärdda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.
 
Romröra: .05 st fänkål, 0,5 st gurka, 1 st lime, 1 dl löjrom, 1 dl creme fraiche, dill, salt, peppar

Dela fänkålen på mitten, skär bort roten och tärna mycket fint. Skala och ta bort kärnhuset
i gurkan, tärna fint, blanda med fånkålen och limesaften.
Tillsätt löjrom, creme fraiche, lite svarpeppar och dill.
Servera pajen med romröran och några ruccolablad.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0