Raggmunk i ugn.
I går kväll gjorde jag Raggmunk i ugn. (Receptet finns på Ica)

Ingredienser:
280 g bacon
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar(eller 4 vanliga)
2 äpplen
1½ dl gräddfil
1 msk honung
1 krm cayennepeppar
salt o peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg bacon i en långpanna 30x40cm och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter tills det har fått fin färg.
3. Vispa ut mjölet i hältfen av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa till en jämn smet.
4. Skala och grovriv potatisen. Tillsätt den genast i pannkakssmeten så att den inte mörknar.
5. Häll smeten över baconet, se till att potatisrivet fördelas jämt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter,
eller tills smeten har stelnat och fått fin färg.
6. Riv äpplena grovt, Blanda dem genast med gräddfil, honung och cayennepeppar.
Smaka av med salt o peppar.
7. Servera raggmunken med äppelröra och gärna med lingonsylt.
2. Lägg bacon i en långpanna 30x40cm och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter tills det har fått fin färg.
3. Vispa ut mjölet i hältfen av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa till en jämn smet.
4. Skala och grovriv potatisen. Tillsätt den genast i pannkakssmeten så att den inte mörknar.
5. Häll smeten över baconet, se till att potatisrivet fördelas jämt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter,
eller tills smeten har stelnat och fått fin färg.
6. Riv äpplena grovt, Blanda dem genast med gräddfil, honung och cayennepeppar.
Smaka av med salt o peppar.
7. Servera raggmunken med äppelröra och gärna med lingonsylt.

Det var väldigt gott med äppelröran till.
Kommentarer
Postat av: syrran
mmm, det där såg inte dumt ut, det borde man prova, går det att göra kroppkakor i ugn borde det väl gå att göra raggmunk!
Kramis!
Trackback